Barion Pixel

OUROBOROS, ezüst nyaklánc

2950Ft4800Ft

Ouroborosz, az örök körforgást szimbolizáló nyaklánc • 925 ezüst 

  • medál súlya: 6 gr,  mérete: 35 mm
  • 2db 2,5mm-es gyémánt csiszolású peridot / olivin vagy 2db 2,5mm-es ametiszt
  • Ródiumozott ezüst törhetetlen kígyólánc súlya: 4,5gr, 45cm hosszú
  • Ródiumozott ezüst gyöngy anker lánc súlya: 11,5gr, 80cm hosszú
  • A választható láncoktól eltérő igényt email-en tudunk egyeztetni.
  • 925 finomságú ezüst medál, hivatalos magyar fémjellel ellátva.
  • Az ékszereket ajándékozásra alkalmas ECO díszdobozban és papírdobozban küldöm ajándék ékszertisztító kendővel.

 

Leírás

Ouroboros az alkímia legrégebbi allegorikus szimbóluma, az örökkévalóság és a végtelen visszatérés fogalmát képviseli. Egyiptomból eljutott a hellenisztikus Alexandria görög alkimistáihoz. A mitológiában egy saját farkába harapó sárkány vagy kígyó. Gnosztikus nézőpontból az Ouroboros ellentétes végeit úgy értelmezték, mint az istenit és földit az emberben, amely annak ellenére, hogy ellentétes egymással, mégis egységesen létezett. A skandináv mitológiában a Jörmungandr kígyó a farkával a szájában veszi körül a világot, míg a hinduizmusban az ouroboros része annak az alapnak, amelyen a Föld nyugszik. Az iráni mithraizmus elterjedtebb római változatában a „határtalan időt” szimbolizáló Zurvánt teste köré fonódó ouroborossal ábrázolják, míg Quetzalcoatl mezoamerikai istenséget gyakran Ouroborosként ábrázolják.

Ametiszt: a név görög eredetű, és annyit tesz, hogy „nem részeg”. Kijózanító, tudat tisztító hatását már az ókorban is jól ismerték, és emiatt nagy becsben is tartották. A középkorban olyan ásványnak minősítették az ametisztet, amely „jó útra tereli az embert, elűzi a gonosz gondolatokat, józan észre térít, gyengéd és kíméletessé tesz”. Az ametiszt kitartó szellemi éberséget ad. Erősíti az igazság érzeted és az ítélőképességed, előtérbe helyezi a tisztességet és a becsületességet. Meditációs kőként segít leállítani a belső dialógust, magunkba mélyedni, megtalálni a belső békét és az önvalónkban lakozó bölcsességet. Bánat és szomorúság esetén, veszteségek feldolgozásában segít. Kitisztítja a belső képi világunkat és ezáltal az álmainkat is.

Peridot: (Olivin, Krizolit) már a Kr.e.2. évezredben, az ősi Egyiptomban is használták ék- és gyógy-kőként egyaránt. Segít megszabadulni a külső behatásoktól és a saját életünket élni. Elősegíti az élettapasztalatok tényleges bölcsességgé kristályosítását. Oldja a bűntudatból, rossz lelkiismeretből és önmagunknak tett szemrehányásokból fakadó terheket, segít levezetni a felgyülemlett haragot és mérget. Segít a hibák elismerésében és a megbocsátásban. Tudatosítja a ballépéseket, és azok helyrehozatalára, jóvátételére sarkall.

— Michael Gienger – A kristálygyógyászat tankönyve

 

További információk

Választék

Ametiszt medál + 45cm-es 925 ezüst törhetetlen kígyólánc, Ametiszt medál lánc nélkül, Peridot medál + 80cm-es 925 ezüst gyöngy anker lánc, Peridot medál lánc nélkül

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„OUROBOROS, ezüst nyaklánc” értékelése elsőként