Barion Pixel

Rólam

sziszatoth

Üdvözöllek a honlapomon!

Tóth “Szisza” Szilvia vagyok. Annak ellenére, hogy először közgazdász diplomám útján kerestem az életpályámat, mégis a filmes szakma és egy sorsdöntő beszélgetés hozta meg életemben azt a változást, hogy 2013-tól ékszerkészítő művészként, ötvös-alkimistaként és szabadúszó filmesként találjam meg a kiteljesedést.

Autodidakta módon több kézműves technikát is kipróbáltam, mielőtt eljutottam a fémek megmunkálásához. Az ötvösmesterség számos fortélyát kitanulva 2020 óta dolgozok okleveles ötvösként nemesfémekkel.

A fém szelleme és teste elválaszthatatlanul összekapcsolódik a fém lelke révén.„

(Basilius Valentinus)

Ötvösként a fémek átalakításán keresztül tükröztetem a bennem zajló lelki folyamatokat, s ékszereimbe beleszövöm szellemi utam egyes állomásait. A bennem élő alkimista törekszik a tudatosság fejlesztésére, a világegyetem és önmagam megértésére. Az alkotómunka során nemcsak nemesfémeket és ásványokat dolgozok meg, hanem lehetőség nyílik önmagam csiszolására, és ezáltal az ékszer szellemébe beolvasztani ezt az energiát. Legbensőbb szenvedélyemmel, a fémek ékszerré való átalakításával fonódik össze személyes alkímiám. Inspirációt elsősorban letűnt korok szellemi hagyatékából merítek. Emellett erősen él bennem a természet tisztelete, ami átvetül az általam készített, spirituális erejű “ék-szereimre” is.

Kiállítás

Első önálló kiállításom ‘ALKÍMIA’ címmel, a Budapesti Művelődési Központban volt látható 2023. november 7. és 14.-e között.

A KORTÁRSaság villámkiállítás keretein belül kaptam meghívást és lehetőséget a bemutatkozásra.

Filmgyártás - Díszlet berendezés

2013 óta szabadúszó filmesként is dolgozom. A kreativitásom, szervezőkészségem és térlátásom csapatmunkában való kiélésének időnként nagy örömmel hódolok.