Barion Pixel

ÁSZF

Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.sziszajewelryalchemia.com weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

Név: Tóth Szilvia KATA – s E.V.  Az új KATA törvény életbelépésének köszönhetően 2022. szeptember 1-Től csak magánszemélyeket tudok kiszolgálni!

Székhely: 1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.

Levelezési cím: 1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.

Műhely címe: 1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.

Nyilvántartási szám: 42520685

Bejegyző Bíróság neve: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 52472145-1-43

Számlavezető pénzintézet: ERSTE

Számlaszám: 11600006-00000000-34271663

E-mail cím: info@sziszajewelryalchemia.com

Telefonszám: +36 703253941

Budapest Főváros XXII. kerület Budafok-Tétény Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda által kiadott csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: 3279/2018B

3. A honlapon folytatott tevékenység

Egyedi tervezésű, saját készítésű nemesfém ékszerek forgalmazásával foglalkozom.

Minden kiegészítő, ékszer egyedi készítésű, így előfordulhat, hogy egy-egy megrendelt darab elfogyott. Ilyen esetben külön felvesszük a kapcsolatot a megrendelővel és, ha a kiajánlott ékszer nem megfelelő a Felhasználó elállhat a vásárlástól.

Igyekszünk a lehető legjobb minőségű képeket készíteni, azonban a monitorokon megjelenő esetleges színeltérésekért nem vállalunk felelősséget.

Kollekciónk folyamatosan változó és bővülő. Kínálatunkat úgy alakítjuk, hogy minőségben és árban mindenki megtalálja a számára megfelelő termékeket.

4. Regisztráció, bejelentkezés

4.1. A Felhasználó a www.sziszajewelryalchemia.com oldalon található „Regisztráció” menüpontra történő kattintással regisztrálhat. Amennyiben a “A regisztráció nélkül vásárolok” lehetőséget választja, úgy jelszó megadása nélkül, csupán a számlázási és szállítási adatok, valamint az e-mailes és telefonos elérhetőségek megadását követően kezdheti meg a vásárlást.

4.2. A Felhasználó a regisztráció során megadott adatait a későbbiekben módosíthatja, a bejelentkezést követően a „A fiókom” linkre történő kattintással. A Vállalkozást az adatok Felhasználó által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért felelősség nem terheli.

4.3. A Vállalkozást nem terheli felelősség a Felhasználó által a regisztráció során tévesen vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, egyéb problémákért, hibákért. A Vállalkozás nem tartozik felelősséggel azért, ha a Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az a Vállalkozásnak nem felróható okból harmadik személyek részére hozzáférhetővé válik.

5. A vásárlás menete

5.1. Értékesített termékek, eladási árak

5.1.1. A Webáruházban szereplő áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit a Felhasználó a konkrét árucikk információs oldalán ismerheti meg. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért a Vállalkozás nem tartozik felelősséggel. Az árucikkek információs oldalán feltüntetett képek helyenként illusztrációk.

5.1.2. A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett alanyi áfamentes, bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. A feltüntetett árak nem tartalmazzák a kiszállítás költségeit, ugyanakkor magukban foglalják a csomagolás költségeit.

5.1.3. Amennyiben az áru mellett hibás ár kerül feltüntetésre a Vállalkozás nem köteles a terméket a hibás áron értékesíteni. Ebben az esetben Vállalkozás haladéktalanul tájékoztatja a Felhasználót a tévedésről és a termék helyes áráról, amelynek ismeretében a Felhasználó elállhat vásárlási szándékától.

5.2. Megrendelés

5.2.1.A Felhasználó a Webáruházban megrendelést a megvásárolni kívánt termék(ek) virtuális kosarában történő elhelyezésével tud leadni. A Kosár menüpont alatt a Felhasználó kiválaszthatja a termék szállítási és fizetési feltételeit, illetve ellenőrizheti a megrendelni kívánt termékek listáját. A vásárló megrendelését ezt követően a „Megrendelem” gombra kattintással adja le. A „Megrendelem” gomb lenyomását megelőzően a Vásárló a „Vissza” gomb használatával módosíthatja a kiválasztott szállítási és fizetési feltételeket.

5.2.2. A megrendelni kívánt áru(k)nak a Felhasználó egyéni, virtuális kosarában történő elhelyezése nem minősül szerződéses ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, illetve megrendelésnek.

5.2.3. Az áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor a Felhasználó megrendelését az Webáruházon keresztül eljuttatja a kereskedőhöz. A megrendelést követően a Felhasználó egy számítógépes rendszer által automatikusan generált és kiküldött levelet kap a regisztráció során megadott e-mail címre, a megrendelt tételek feltüntetésével. Az automatikus visszaigazoló e-mail üzenet csupán a megrendelés megérkezésének visszaigazolása, az nem tekinthető a megrendelés megerősítésének vagy szerződéses nyilatkozatnak, az nem jelenti a megrendelés 5.2.4. pont szerinti megerősítését. Az automatikus visszaigazoló levél nem jelenti azt, hogy a megrendelt termék készleten van.

5.2.4. A Vállalkozás a megrendelés beérkezését követően legkésőbb – az ünnepnapok és munkaszüneti napok vagy előre közölt szabadság kivételével – 48 órán belül e-mail vagy telefonos megkeresés útján megerősíti a megrendelést, és tájékoztatja a Felhasználó a termék szállításának vagy személyes átvételének várható időpontjáról.

5.2.5. Nem minősül a megrendelés 5.2.4. pont szerinti megerősítésének a Vállalkozás olyan tartalmú egyedi visszajelzése, amelyben a Felhasználót pl. ideiglenes készlethiányról, vagy a 5.1.3. pontban foglaltakról értesíti.

5.3. Szerződés megkötése, létrejötte

5.3.1. Amennyiben a Felhasználóhoz kizárólag a megrendelése megérkezését visszaigazoló automatikus rendszerüzenetet (4.2.3. pont) küldte meg a szolgáltató, elfogadó nyilatkozat hiányában a Felek között a szerződés még nem tekinthető létrejöttnek.

5.3.2. A Felek között a szerződés akkor jön létre, amikor a Vállalkozás a Felhasználó megrendelését a 5.2.4. pontban foglaltak szerint megerősítette.

5.3.3. A megkötött szerződés írásban, kizárólag magyar nyelven megkötött szerződésnek minősül. A megkötött szerződés az 6.1.1. pont szerinti elállási határidő elteltét követően, elállás hiányában a rendszerből automatikusan törlésre kerül. A szerződést a Vállalkozás nem iktatja. A Vállalkozás szerződést kizárólag magyar nyelven köt.

5.4. Fizetés

5.4.1. A „Megrendelem” gombra történő kattintással a Felhasználó szerződéskötési ajánlatához kötve van, továbbá – a megrendelés Vállalkozás általi, 5.2.4. szerinti megerősítését követően – fizetési kötelezettsége keletkezik.

5.4.2. A Felhasználó fizetési kötelezettségének 3 féle módon tehet eleget:

  • a) személyes átvétel során, a székhelyen vagy előre egyeztetett helyszínen előre utalással vagy készpénzben,
  • b) a Vállalkozás által e-mail útján közölt bankszámlaszámra történő előre átutalással,
  • c) Bankkártyás fizetéssel Barion fiókon kresztül

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

5.4.3. A fizetési módot a Felhasználó a megrendelés leadása során választhatja ki.

Egyedi megrendelés esetén előre fizetés után kezdjük meg a termékek elkészítését. (Az előre fizetés történhet e-mailben megküldött pro forma számla alapján vagy a székhelyen leadott megrendeléskor készpénzben.)

5.5. Szállítás

5.5.1 . Személyes átvétel

A Felhasználónak lehetősége van arra, hogy a megrendelt áru(ka)t személyesen átvegye, telefonon vagy e-mailben egyeztetett határidőn belül, a Vállalkozó székhelyén (1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.), vagy előre egyeztetett helyszínen.

5.5.2. Házhoz szállítás, csomag automata

A megrendelt áru(k) házhoz szállítására a Felek által előre egyeztetett határidőn belül, időpontban és helyszínen kerül sor.

A házhoz szállítás vagy csomagautomata használata díjköteles, amelyet a Felhasználó köteles megfizetni. Az aktuális szállítási díjakat a Vállalkozás a www.huruhuru.hu weboldalon közzéteszi. A közzétett szállítási díjak – ide értve a vásárlási értékhez kötött ingyenes szállítás lehetőségét is – kizárólag Magyarország területén belül érvényesek.

Az Európai Unión belüli szállítási költségeket külön feltüntetjük.

6. Elállási jog

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban ” Felhasználó “).

6.1. Elállási jog gyakorlásának határideje

6.1.1. A Felhasználó a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet alapján:

– a termék átvételének napjától,

– több termék vásárlása esetén, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék átvételének napjától,

– több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak az átvétele napjától,

– ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Felhasználó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától; számított 14 (tizennégy) napon belül a megkötött szerződéstől indokolás nélkül elállhat. A Felhasználó ezen elállási jogát a szerződés létrejöttének napja (5.3.1. pont), és a termék(ek) átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

6.2. Elállási jog gyakorlásának módja

6.2.1. A Felhasználó az elállási jogát az elállásra vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja. Az elállási nyilatkozatot a Felhasználó az alábbi úton juttathatja el a Vállalkozás részére:

Postacím: Tóth Szilvia E.V., 1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.6.2.2.

Emailcím: info@huruhuru.hu

Határidőben érvényesítettnek kell tekintetni az elállási jog gyakorlását, ha a Felhasználó az elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt a Vállalkozás részére elküldi.

6.2.3.A Felhasználó elállási jogát a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. §-ban foglalt esetekben nem gyakorolhatja, így különösen:

– olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Felhasználó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak;

– olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

– lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Vásárló a csomagolást felbontotta.

6.2.4. Az elállási jog gyakorlása során a Felhasználó jóhiszeműen köteles eljárni, jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni. Ezen joggyakorlás nem vezethet a joggal való visszaéléshez a Felhasználó részéről (Ptk. 1:5. §)

6.2.5. Csakis továbbértékesítésre alkalmas állapotú és csomagolású termékeket tudunk cserélni illetve visszavásárolni a 14 napos elállási jog érvényesítésének keretein belül!

6.3. A Felek kötelezettségei elállás esetén

6.3.1. A Vállalkozás kötelezettségei

A Vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszatéríti a Felhasználó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget.

A Vállalkozás a Felhasználónak visszajáró összeget a Felhasználó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Vásárló kifejezett beleegyezése alapján a Vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat.

A Vállalkozás mindaddig visszatarthatja a visszafizetendő összeget, amíg a Felhasználó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

6.3.2. A Vásárló kötelezettségei

A Felhasználó elállás esetén köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszaküldeni, illetve a Vállalkozásnak vagy a Vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a Vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Felhasználó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

Felhasználó a terméket utánvétes csomagként nem küldheti vissza. Ha a Vásárló kifejezetten a legkevésbé költséges fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

A visszaküldés költségeit a Felhasználó köteles viselni. A Felhasználó felelősséggel tartozik a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

7. Garancia

7.1. Ékszereinkre örök garanciát biztosítunk, ami egy év teljes körű garanciát jelent. Ez időn túl pedig miniális javítási költséggel vállaljuk a garanciát. A garancia érvényesítéséhez a hibás terméket kérjük személyesen vagy postázással juttassa vissza székhelyünkre (1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.). A garanciát csak abban az esetben áll módunkban érvényesíteni, ha a terméket hiánytalanul hozza/küldi vissza.

A garanciális igény nem érvényesíthető:

A nem rendeltetés szerű használatból eredő meghibásodásokra, illetve sérülésekre, a méretváltoztatásokra, a termék anyagából adódó egészségügyi hatásokra (pl:fémallergia), a különféle vegyszerek (kozmetikumok, parfümök, vegyszerek, stb…) által okozott károsodásokra, elszíneződésekre, a használatból eredő kopásra illetve korrodálódásra.

A javítás céljából visszajuttatott terméket megvizsgáljuk, és a javítását a lehető legrövidebb időn belül megkezdjük. Amennyiben a termék vizsgálatakor kiderül, hogy a hiba valamely olyan okból keletkezett, melyre a garanciális igény nem érvényesíthető (lásd fentebb), az esetleges javítási illetve szállítási költség a Felhasználót terheli. Ebben az esetben a javítás megkezdése előtt a Felhasználót a várható költségekről tájékoztatjuk. Amennyiben a Felhasználó ebben az esetben nem kéri a javítás elvégzését, a terméket visszajuttajuk a vásárlóhoz.

A garanciális ügyintézés további részleteire a PTK-ban a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben, illetve a 151/2003 (IX.22.) Kormányrendeletben foglaltak az irányadók.

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. A Felhasználó kérdésével, kérésével, illetve panaszával az alábbi módokon fordulhat a Vállalkozáshoz: Személyesen: Tóth Szilvia E.V., 1224 Budapest, Kunyhó utca 47B. C.ép.6.2.2. 
Írásban: A Vállalkozás postacímére eljuttatott postai küldeménnyel
 Telefonon: A 2. pontban rögzített telefonszámon. E-mailben. Az info@sziszajewelryalchemia.com e-mail címre megküldött elektronikus levélben. A panaszkezelés során a Vállalkozás a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. rendelkezéseinek megfelelően jár el.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Fogyasztóvédelmi hatóság: A Felhasználó jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre nem terjed ki a szerződés létrejöttére, érvényességére, joghatásaira és megszűnésére vonatkozó rendelkezések betartásának ellenőrzésére.

Békéltető testület: Hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A Vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Budapesti Békéltető Testület

Székhely: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Weboldal: www.bekeltet.hu Fax: 06 (1) 488 21 86 Telefon: 06 (1) 488 21 31

Bírósági eljárás: A Felhasználó jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.

9. Egyéb

9.1. Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért, az esetleges elírásokért a Vállalkozás nem vállal felelősséget.

9.2. Amennyiben a Felhasználó a weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Vállalkozásnak. Amennyiben Vállalkozás jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

9.3. A Vállalkozás bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani.

10. Szerzői jogok

A www.sziszajewelryalchemia.com honlapon található képi és szöveges tartalom Tóth Szilvia E.V. (továbbiakban Szerző) szellemi terméke, amely szerzői jogvédelem alatt áll!

Honlapunkon továbbá előfordulnak szabad felhasználású művekből idézetek. A szabad felhasználású művekből a szerző engedélye nélkül is idézhetünk, azonban ennek is megvannak a maguk szabályai. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb törvényi rendelkezések az alábbiak:

  • “1999. évi LXXVI. törvény 33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően.”
  • “(2) A felhasználás a szabad felhasználásra vonatkozó rendelkezések alapján is csak annyiban megengedett, illetve díjtalan, amennyiben nem sérelmes a mű rendes felhasználására és indokolatlanul nem károsítja a szerző jogos érdekeit, továbbá amennyiben megfelel a tisztesség követelményeinek és nem irányul a szabad felhasználás rendeltetésével össze nem férő célra.”
  • “34. § (1) A mű részletét – az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven – a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti.”

“(2) Nyilvánosságra hozott irodalmi vagy zenei mű, film részlete, vagy kisebb terjedelmű ilyen önálló mű, továbbá képzőművészeti, építészeti, iparművészeti és ipari tervezőművészeti alkotás képe, valamint fotóművészeti alkotás szemléltetés érdekében iskolai oktatási célra, valamint tudományos kutatás céljára a forrás és az ott megjelölt szerző megnevezésével a cél által indokolt terjedelemben átvehető, feltéve, hogy az átvevő művet nem használják fel üzletszerűen. Átvételnek minősül a mű olyan mértékű felhasználása más műben, amely az idézést meghaladja.

Felhasználási feltételek

A szerző írásos engedélye nélkül a sziszajewelryalchemia honlapon található összes tartalom másolása és feldolgozása TILOS!

A szerző írásos engedélyével változtatás nélkül kizárólag nyomtatott formában jeleníthetőek meg az oldalon található leírások a forrás egyértelmű feltüntetésével.

A szerző írásos engedélyével az oldalon található cikkekből, leírásokból készíthet átiratot, létrehozhat származékos művet. A létrehozott feldolgozások csak a szerző jóváhagyásával publikálhatóak és terjeszthetőek.

A feldolgozások terjesztése és bemutatása esetén meg kell nevezni és fel kell tüntetni az eredeti forrást: sziszajewelryalchemia.com (online felhasználás esetén a forrásmegjelölésre helyezett működő és kattintható linkkel is).