Barion Pixel

HATHOR moldavit meteorit ezüst nyaklánc

5800Ft6200Ft

Hathor egyiptomi istennőt szimbolizáló ékszer moldavit meteorittal – 925 ezüst

  • medál súlya: 2,6 gr,  mérete: 17 x 17mm
  • fazettált moldavit mérete: 10mm, az ékszer hátulján egy kis “ablak” van, aminek köszönhetően érintkezik a meteorit a bőrrel viselet közben.
  • 925 ezüst vékony anker lánc: 42 cm,  súlya: 2 gr
  • Ettől eltérő lánc igényt email-en tudunk egyeztetni.
  • 925 finomságú ezüst medál, hivatalos magyar fémjellel ellátva.
  • Az ékszereket ajándékozásra alkalmas ECO díszdobozban és papírdobozban küldöm ajándék ékszertisztító kendővel.

 

Leírás

Moldavit: kb. 15 millió évvel ezelőtt jött létre, egy óriásmeteorit becsapódása nyomán. A becsapódás nagy mennyiségű kőzet olvadékot repített a levegőbe, mely aztán a levegőben lehűlve 400 km-rel messzebb, a mai Moldva folyó térségében ért földet. A Világmindenség köve, ritka kő. Mivel nem termelődik újra, ezért előreláthatóan egyszer végleg megszűnik majd az utánpótlása. A moldavit a földön kívüli energiák és a földanya energiájának egyesülése. Óvatosságot igényel, mert igen erős és mélyreható kő.

Már kőkori leletek is bizonyítják a moldavit amulettként való használatát. Szerencsehozó és általános mágikus, termékenységhozó és kívánságteljesítő hírnevét mindmáig megőrizte.

A moldavit szellemi dimenziók páratlan megtapasztalását teszi lehetővé. Határtalan távlatokat közvetít, fejleszti a tisztánlátást, és segít megsejteni az ember szellemi valójának tényleges nagyságát. Olyan emlékeket és álomképeket idéz fel, amelyek betekintést engednek az életünk értelmébe és feladataiba. Emellett erősíti a beleérzőkészséget is. Feloldja a figyelmünket az anyagi természetű, pénzzel és a jövővel kapcsolatos aggályoktól. Spontán, nem szokványos ötleteket és megoldásokat kínál a különböző problémákra. A gyógyulási folyamatokat támogatja oly módon hogy tudatosítja betegségek okait és azok hasznát, nyereségét.

— Michael Gienger – A kristálygyógyászat tankönyve

Hathor óegyiptomi istennő, a szépség, termékenység, anyaság, a vidámság, a részegség és a zene istennője, égistennő. Gyakran tehénként ábrázolták, ami anyai és égi aspektusát szimbolizálja, leggyakoribb ábrázolása napkorongot közrefogó tehénszarv fejdíszt viselő nő volt.  Égi istenségként Hórusz égisten és Ra napisten anyja volt. Egyike volt azoknak az istennőknek, akik Ra szemeként, Ra női megfelelőjeként működtek, és ebben a formában volt egy bosszúálló aspektusa, amely megvédte őt ellenségeitől. Jótékony oldala a zenét, a táncot, az örömöt, a szerelmet, a szexualitást és az anyai gondoskodást képviselte. Hathor átlépte a világok közötti határokat, és segített az elhunyt lelkeknek a túlvilágra való átmenetben.

További információk

Medál+ lánc

Medál lánc nélkül, Medál ezüst lánccal

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„HATHOR moldavit meteorit ezüst nyaklánc” értékelése elsőként